Ingredience:
kapr 6 porcí
Sůl
Olej 60 ml
Kapary 2 dkg
Marináda:
Vinný ocet ½ l
Rybí vývar nebo voda ⅜ l
Cibule
Citronová kůra
Pepř 10 zrnek
Nové koření 6 zrnek
Hřebíček 2 ks
Bobkový list 2 ks
Sůl
Popis:
Umyté porce kapra zbaveného šupin osolíme a pečeme na rozpáleném oleji do růžova. Trvá to asi deset až dvanáct minut. Upečeného necháme okapat na sítě. Do hrnce dáme ocet, rybí vývar zhotovený z odkrojků ryb nebo vodu, cibuli, citronovou kůru, koření a sůl, dvacet minut povaříme a necháme vychladnout. Upečené, vychlazené porce kapra narovnáme do kameninové nádoby, posypeme je kapary, zalijeme připravenou marinádou, zakryjeme a postavíme na dva dny do chladu. Před podáváním upravíme marinovaného kapra do hlubší misky a vkusně ozdobíme.