0

Oblíbené produkty:

0
  • Nemáte žádné oblíbené produkty.

Porovnat
CZ

SK

s námi to chytneš...

MenuZavřít

Prosím se nebo si vytvořte bezplatnou registraci.

0

Váš košík

Do dopravy zdarma zbýva 9999,- Kč
Menu

Úhoř vařený na modro

Ingredience: 

Úhoř 1,20 kg

Sůl

Voda ½ l

Zelenina 20 dkg

Cibule 5 dkg

Bazalka 

Šalvěj

Pepř 8 zrnek

Nové koření 8 zrnek

Ocet 1/15 l 

Studený tekutý rybí rosol ⅛ l

Hlávkový salát

Citron


Postup:

Úhoře zabijeme a ploutve odstřihneme. Kolem hlavy zabitého úhoře uvážeme motouz a úhoře pověsíme na hřebík. Potom drhneme úhoře od hlavy směrem k ocasu hrubou solí tak dlouho,l až zmodrá. Pak hlavičku uřízneme, žluč, která leží za hlavičkou , opatrně vyjmeme a úhoře nakrájíme na několik kusů asi sedm až osm centimetrů dlouhých, hůlkou vařečky z mnich vytlačíme vnitřnosti a vnitřní blánu z jednotlivých porcí odstraníme. Porce pak ještě vydrhneme solí a dobře vymyjeme. Do kastrolu nalijeme vodu, přidáme na nudličky nakrájenou zeleninu a cibuli, koření, sůl a ocet a asi půl hodiny vše povaříme. Ptom k tomu přidáme připraveného úhoře a vaříme do měkka. Doba vaření je asi patnáct až dvacet minut. Úhoře vychladlého ve vývaru vyndáme, potřeme studeným tekutým rybím rosolem a postavíme do chladu. (Úhoří vývar můžeme použít k přípravě rybího rosolu). Po ztuhnutí rosolu upravíme úhoře na mísu, ouzdobíme hlávkovým salátem a citronem.


NewsletterNenechte si ujít výhodné akce, slevy a novinky.